Още в края на миналата година управляващи и опозиция решиха да откажат

...
Още в края на миналата година управляващи и опозиция решиха да откажат
Коментари Харесай

Стояна Георгиева, „Медиапул“: Заради двама-трима провокатори, „кулоарната полиция“ възпрепятства всички медии

Още в края на миналата година управляващи и съпротива взеха решение да откажат свободен достъп на медиите до депутатите в Народното събрание. Месец и половина по-късно  в Народното събрание към този момент се следи кой народен представител кой тъкмо публицист кани на диалог в коридорите, които бяха избрани за територия, неприкосновена за медии. Нововъведените способи нямат казус в демократичната история на България. По темата разговаряме със Стояна Георгиева - главен редактор на " Медиапул ".

 

Няма публична заповед, която да подрежда тази процедура. Но множеството кореспонденти са съумели да се убедят - и от персонален опит, и от диалози с депутати и чиновници на Народното събрание – че такава заповед е издадена.

Проблемите започнаха след преместването на депутатите в постройката на Партийния дом. Тя беше преустроена по времето на ГЕРБ и явно, когато са задавали заданието на архитектите, никой не си е помислил даже, че в тази постройка някой различен ще си прави работата и това са медиите. И в този момент те нямат опция да контактуват с народните представители.

Защо това е значимо? Важно е, с цел да могат да получават информация. По-добре е тази информация да се получава на обществено място.

Не е задоволително (депутатите) да дават трибунки или прессъобщене, от което нищо не излиза наяве.

Управляващите имат упреци към медиите – че нещо не са разбрали, че не е добре предадено. А това няма по какъв начин да стане, в случай че някой не изясни.

Възможно е тази ограничения да са подхванати, поради няколко души, които не бих ги нарекла „ публицисти “. Това са хора от медии, които са изпратени да бъдат провокатори. И те в действителност се държат безобразно. Но има метод да бъдат отстранени. Те просто не би трябвало да бъдат допускани – тъй като те пречат и на останалите да си правят работата.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР